Προφίλ

/Προφίλ
Προφίλ 2018-03-13T11:02:08+00:00

 

Ψυχή: (από το ψύχω= φυσώ) η κινητήρια δύναμη κάθε ζωντανού οργανισμού

Έκφραση: φανέρωμα αισθημάτων, σκέψεων, επιθυμιών, διαθέσεων με το λόγο, τη συμπεριφορά, την τέχνη κ.ά.

 

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης «Ψ-Χ» ιδρύθηκε το 2013 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ισορροπία στη ζωή.

Πεποίθησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από την έκφραση των συναισθημάτων, σκέψεων, αναγκών, επιθυμιών ή διαθέσεων και γι’ αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούμε ποικίλα μέσα, όπως είναι το γράψιμο, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία, η λογοτεχνία κλπ.

Προσεγγίζουμε τον άνθρωπο ως ενιαίο σύνολο ψυχής, νου, σώματος και σκοπός μας είναι η ανάταση και η αρμονία αυτού του συνόλου. Λαμβάνουμε υπόψιν τις συνθήκες ζωής στη σύγχρονη εποχή και προσφέρουμε προτάσεις για μια ποιοτικότερη ζωή, γεμάτη νόημα.

Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, καθώς απευθυνόμαστε σε κοινό που βρίσκεται όχι μόνο στην Αθήνα ή σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, της Κύπρου ή του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν επιλέξει να ζήσουν μακριά από τα αστικά κέντρα ή την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να αισθάνονται αποκομμένοι απ’ ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Απευθυνόμαστε στο σύγχρονο άνθρωπο που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, θέλει να έχει επιλογές κι επιθυμεί κάθε δραστηριότητά του να είναι ουσιαστική. Επιθυμεί να εξελίσσεται διαρκώς ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.

Τα περισσότερο εργαστήρια πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά και δια ζώσης στο Πήλιο και στην Αθήνα.

PROFIL_IIΗ ιδέα

Η ιδέα της δημιουργίας μια επιχείρησης που θα χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και θα βρίσκεται παντού, παρουσιάστηκε όταν οι ίδιοι μεταφερθήκαμε σ’ ένα μικρό χωριό του Πηλίου, τις Πινακάτες (δείτε εδώ σχετική ομιλία στο TEDx). Όσο περνούσε ο καιρός, η επικοινωνία γινόταν όλο και πιο συχνά μέσω ίντερνετ και αυτό, αντί να μας περιορίσει -όπως αρχικά πιστεύαμε- τελικά άνοιξε νέους δρόμους επαγγελματικών ευκαιριών και συνδιαλλαγών. Παράδειγμα είναι η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εργαστήριά μας οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.

Με τις νέες τεχνολογίες το χάσμα της απόστασης μίκρυνε και τα σύνορά μας επεκτάθηκαν απεριόριστα. Κάποτε ο Βιτγκεστάιν είχε πει πως τα όρια της γλώσσας μας είναι τα όρια του κόσμου μας, σήμερα όμως δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι τα όρια του κόσμου μας είναι τα όρια της κάλυψης του δικτύου μας.

 

Δραστηριότητες – Υπηρεσίες

«Ψυχο-γραφήματα»: Το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας στην ελληνική γλώσσα, το οποίο αγκαλιάστηκε αμέσως από το κοινό, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το 2010. Γνωστό για την έγκυρη και ποιοτική «ψ» ματιά σε όλα τα θέματα που παρουσιάζονται και πάντοτε πλήρως ενημερωμένο. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες ψυχολογίας: Ο συνδετικός κρίκος όλων των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι η έκφραση. Κάθε φορά χρησιμοποιείται ένα διαφορετικό μέσο έκφρασης, όπως για παράδειγμα είναι το γράψιμο, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία κ.ά. από ειδικά εκπαιδευμένους κι έμπειρους εισηγητές. Δια ζώσης διεξάγονται στην Αθήνα και στο Πήλιο και online μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκφραστική Γραφή: Εργαστήρια εκφραστικής γραφής και ατομικές συνεδρίες από τη δημιουργό του Ινστιτούτου, Δήμητρα Διδαγγέλου. Το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης του εσωτερικού κόσμου, των συναισθημάτων και των σκέψεων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Retreats: Ημέρες αυτογνωσίας κι έκφρασης στο Πήλιο μέσα από διάφορα θεματικά retreats που διοργανώνονται κατά καιρούς. Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή οπτοκοακουστικού ενημερωτικού υλικού και σκοπεύουμε να τη συνεχίσουμε πιο εντατικά. Μπορείτε να δείτε τα πρώτα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube εδώ.

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας, μπορείτε να γραφτείτε στο newletter μας, εδώ.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

Με αγάπη για τον Άνθρωπο,

Δήμητρα Διδαγγέλου
Υπεύθυνη Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης «Ψ-Χ”
Ψυχολόγος – Δημοσιογράφος, MSc Media Psychology, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter

του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης