Loading...

Προφίλ

/Προφίλ
Προφίλ 2018-03-25T00:14:00+00:00

Προφίλ

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης «Ψ-Χ» ιδρύθηκε το 2013 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχικής υγείας με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την αυτογνωσία και την ισορροπία στη ζωή.

Πεποίθησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από την έκφραση των συναισθημάτων, σκέψεων, αναγκών, επιθυμιών ή διαθέσεων και γι’ αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούμε ποικίλα μέσα, όπως είναι το γράψιμο, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία, η λογοτεχνία κλπ.

Προσεγγίζουμε τον άνθρωπο ως ενιαίο σύνολο ψυχής, νου, σώματος και σκοπός μας είναι η ανάταση και η αρμονία αυτού του συνόλου. Λαμβάνουμε υπόψιν τις συνθήκες ζωής στη σύγχρονη εποχή και προσφέρουμε προτάσεις για μια ποιοτικότερη ζωή, γεμάτη νόημα.

Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, καθώς απευθυνόμαστε σε κοινό που βρίσκεται όχι μόνο στην Αθήνα ή σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, της Κύπρου ή του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Υπάρχουν δύο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτα να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν το οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα». 

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Εκφραστική Γραφή

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ψυχο-γραφήματα

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το σπίτι της έκφρασης

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Είναι εντυπωσιακό πως ανεξάρτητα με τη δουλειά που έχεις κάνει με τον εαυτό σου, πάντα βγαίνουν πράγματα και ίσως βαθύτερα από ότι περίμενε κανείς σε ένα βιωματικό σεμινάριο. Και σε αυτό δεν περίμενα να νιώσω τα συναισθήματα που ένιωσα και μου άρεσε που υπήρχε η αίσθηση ότι είναι ένα προστατευμένο πλαίσιο και ο καθένας μπορεί να επιλέξει πόσο θα εκτεθεί.

Ε.Τ. Αθήνα

Η εκφραστική γραφή μου έδωσε ανάσα, πνοή,  δύναμη να δω τον εαυτό μου και τις καταστάσεις γύρω μου μέσα από μιαν άλλη οπτική γωνία πιο ουσιαστική αλλά και πιο ελπιδοφόρα!!!

Ν.Κ. Λουξεμβούργο

Αυτό το εργαστήριο με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι ήταν πολύ εύκολο να γράψω ελεύθερα χωρίς το φόβο της κριτικής και μου έδωσε την ευκαιρία να διασκεδάσω με ό,τι έγραφα.

P.D., Βερολίνο

Η άποψη μου ότι το γράψιμο θεραπεύει και ψυχ-αγωγεί είναι τελικά σωστή!

Π.Ρ. Αθήνα

Yπήρξε μία απελευθερωτική διαδικασία, που πρόσφερε αβίαστη επαφή με την γραπτή έκφραση,

ερεθίσματα και δρόμους για εντός και εκτός του εαυτού «ταξίδια»…

Γ.Σ. Λεμεσός

Ακολουθώντας τις τεχνικές της εκφραστικής γραφής διαπίστωσα ότι τα εμπόδια για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου τα έβαζα εγώ η ίδια. Το εργαστήριο ήταν ένα πρώτο βήμα για να αγαπήσω και να πιστέψω στον εαυτό μου.

Β.Γ. Αθήνα

Εξαιρετική εμπειρία που σε βοηθάει να ανακαλύψεις μια άλλη πλευρά του εαυτού σου!

Ρ.Μ. Λοζάνη

Μου έδωσε σαν εφόδιο κάποια πολύ χρήσιμα εργαλεία που μου επέτρεψαν να αρχίσω να εμπιστεύομαι λίγο περισσότερο τον εαυτό μου.

Α.Τ. Λάρισα

Κατάδυση στον εσωτερικό μας κόσμο, ταξίδι δύσβατο μα μαγικό συνάμα. Αν αφεθείς, λυτρωτικό!

Μ.Π. Βόλος

Κάθε λέξη που έγραφα με οδηγούσε ένα βήμα πιο κοντά να αναγνωρίσω και να αγαπήσω τον εαυτό μου!

Α.Κ. Ιωάννινα

Ένας απογυμνωτικός καθρέφτης απέναντι στον εαυτό μου!!!

Α.Α. Ρόδος

Ήταν σαν να πήρα μια μεγάλη ανάσα, βαθιά, μέσα σε μια όαση, την στιγμή που πνιγόμουν…
Ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου πρόσφερες και εύχομαι να σου ανταποδοθούν με έναν ευλογημένο τρόπο.

Κ. Ν. Αθήνα

Είναι σαν μια ουτοπία!!!

Ένας χώρος που νιώθεις απίστευτη ηρεμία, γαλήνη και μπορείς να εκφραστείς ακριβώς με τον τρόπο που νιώθεις.  Γύρω σου άτομα άγνωστα που όμως αποκτάς μια απίστευτη οικειότητα!!! Υπέροχη εμπειρία το εργαστήριο της εκφραστικής γραφής!!!!!

Ε.Δ. Κέρκυρα

Ελευθερία, αποκάλυψη, κάθαρση. Ήταν λες και βούτηξα το στυλό στην ψυχή μου και έπειτα να το αποτύπωσα στο χαρτί. Αυτό. Και μετά να αντικρίζω την αλήθεια μου, που ήταν τελικά μέσα μου. Να βλέπω στο χαρτί εμένα, την πιο αυθεντική μου φύση.

Θ.Κ. Κύπρος

Άγγιγμα ψυχής και απελευθέρωση συναισθημάτων…

Κ.Η. Αθήνα

Ένα απολαυστικό ταξίδι, όπου η διαδρομή είναι εξίσου σημαντική με το προορισμό, αφού αυτή τον πλέκει και αυτός την αποζημιώνει με σκέψεις, που βοηθούν και σε επόμενες διαδρομές που πρόκειται κάνουμε στη ζωή μας.

Χ.Σ. Κύπρος

Μέσα από τη γραφή μπορώ να εξερευνήσω την ψυχή μου και να μιλήσω στην ψυχή των άλλων, μπορώ να λυτρώσω και να λυτρωθώ.

Α.Φ. Θεσσαλονίκη

Εγγραφή στο ενημερωτικό newsletter

του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης